Maand van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis bij CODA

Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober haakt CODA aan bij de Maand van de Geschiedenis en besteden we aandacht aan het thema ‘Geluk’.

Activiteiten

Wandelend langs het geluk van de familie Wegerif

Wandelend langs het geluk van de familie Wegerif!

Wat is geluk? De aannemers- en architectenfamilie Wegerif had begin 20e eeuw het geluk dat ze de tijd mee hadden. Juist op het moment dat Apeldoorn groeide van een boerendorpje naar een luxe villadorp, lagen de kansen en opdrachten voor het oprapen. Daarmee verhoogden ze het geluk van de Apeldoorners. Zo ontwierp Chris Wegerif, die ook raadslid en medeoprichter van de Ambachtsschool was, het Minervatheater en tekende neef Henk een hele woonwijk voor arbeiders, ter verhoging van hun welbevinden.

Ontdek tijdens een wandeling de sporen van geluk die de familie Wegerif in Apeldoorn heeft nagelaten. Na een bezoek aan de historische paviljoens in CODA Centrale bibliotheek begint, onder de leiding van een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief, een bijzondere rondwandeling door het centrum van Apeldoorn waarbij de invloed van de familie Wegerif op Apeldoorn wordt belicht.

Datum: zondag 29 oktober
Tijdstip: 13.30 uur, de wandeling duurt ongeveer 1 uur
Verzamelpunt: CODA Museumbalie
Kosten: € 4,00 pp, af te rekenen bij de gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief
Aanmelden: aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom!

VR Gelukszoekers

VR Gelukszoekers

In CODA VR Lab ontdek je plekken vol geluk uit onze geschiedenis. Of bezoek in VR die plekken op aarde waar je altijd al eens naar toe wilt. Waar je over droomt. Word jij gelukkig door de plek van je dromen te bezoeken? Kom dan op 25 oktober naar CODA Centrale Bibliotheek. Iedereen vanaf 8 jaar is deze dag een gelukszoeker in CODA VRLab.

Datum: woensdag 25 oktober
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Verzamelpunt: CODA Centrale Bibliotheek. De activiteit heeft plaats in CODA VRLab
Aanmelden: aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom
Meer informatie: instapactiviteit vanaf ongeveer 8 jaar

Verzegel je geluk

Verzegel je geluk

Kalligrafeer op papier en maak je eigen 3D geprinte zegel!

Waar word jij gelukkig van? Geluk zit in kleine dingen. Heb je misschien een geheim dat je met iemand wilt delen? Of gewoon een mooie boodschap? Tijdens deze workshop schrijf je jouw boodschap in kalligrafie op papier en verzegelen we hem met jouw persoonlijke zegel, zodat niemand het ongemerkt kan lezen!

Vroeger werden brieven en belangrijke boodschappen namelijk afgesloten met een zegel. Koningen hadden daarom vaak een zegelring om, zodat ze deze in de wax op de brief konden drukken. Tijdens deze workshop maak je in CODA FabLab een eigen zegel. Niet in een ring, maar door te ontwerpen in Tinkercad/doodle 3D. Vervolgens printen we hem met de 3D printer.

Ook leer je hoe je kunt kalligraferen en maken we een start om jouw boodschap of geheim op te schrijven in kalligrafie. Vervolgens gebruik je de zegel om je boodschap te verzegelen.

Datum: woensdag 25 oktober
Tijdstip: 14.00 - 17.00 uur
Verzamelpunt: CODA Centrale Bibliotheek. De activiteit heeft plaats in CODA Junior en CODA FabLab
Aanmelden: aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom
Meer informatie: instapactiviteit vanaf ongeveer 7 jaar
Kom naar CODA Centrale Bibliotheek en maak je eigen gelukswens of schrijf je geheim op en verzegel deze!

Delen via:
Zoek in collecties