Open Monumentendagen 2014: Op reis

Zaterdag 13 en zondag 14 september 2014

Open Monumentendag 2014


Het centrale thema van de Open Monumentendagen dit jaar is Op reis en de dagen staan daarom in het teken van mobiliteit en mobiel erfgoed. Het OMD-comité Apeldoorn stelt een interessant programma rondom dit landelijke thema samen dat door de associaties en verwante onderwerpen heel divers wordt.

Open Monumentendag 2014

Op reis gaat over mobiliteit, over middelen van vervoer, over mobiel erfgoed, over infrastructuur, over handel en over de gebouwde monumenten die daarbij horen. 

De industriële revolutie vond plaats in de beginjaren van ons Koninkrijk waardoor goede vaarwegen voor aan- en afvoer van grondstoffen en producten noodzakelijk waren. CODA en het Apeldoorns Gidsen Collectief besteden ruimschoots aandacht aan de tientallen herbergen, tapperijen en taveernes die Apeldoorn al in het verleden rijk was.

Locaties die deelnemen aan deze Apeldoornse editie van de Open Monumentendagen zijn onder andere Paleis het Loo, het Zwitsal-complex, het Ereveld Loenen, de Woeste Hoeve, de Koning Willem III-kazerne, Hoenderloo en Radio Kootwijk.

Kijk voor een fraai overzicht van de belangrijkste locaties op geheugenvanapeldoorn.nl.

Programma

Bekijk/download het uitgebreide programmaoverzicht (pdf)

Sociale media

Open Monumentendagen Apeldoorn is ook te volgen via Twitter en Facebook.

Webapp

Bekijk de fraaie webapp van Gemeente Apeldoorn met een handige kaart van de deelnemende locaties.

Nationale Orgeldag – Apeldoorn Orgelstad

Op zaterdag 13 september 2014 vindt voor de dertiende achtereenvolgende keer de Nationale Orgeldag plaats. Zoals gebruikelijk valt deze dag samen met de zaterdag van de Open Monumentendag. Lees meer

Zoek in collecties