Erfgoed Apeldoorn

CODA is het eerste Nederlandse 'cultuurhuis' waar een museum, bibliotheek en archief onder één dak zijn samengebracht. Hier wordt de grootste Apeldoorn-collectie ter wereld bewaard en daarmee geeft CODA invulling aan een van haar kerntaken: Het verzamelen, bewaren en aanbieden van informatie op het gebied van Apeldoorns erfgoed. Met een uitgebreid educatief aanbod, een permanente historische presentatie en wisselende exposities speelt CODA hierin een duidelijke rol.

Kenniscentrum

Het Archief & Kenniscentrum is hét historisch documentatiecentrum van Apeldoorn waar bezoekers terecht kunnen met al hun vragen over de geschiedenis van Apeldoorn.

In haar functie van gemeentearchief bewaart CODA Archief ruim vijf kilometer archieven en vele meters beeldmateriaal. Hierin wordt zowel materiaal van de stedelijke overheid als van Apeldoornse particuliere instellingen en verenigingen gearchiveerd.

Tot slot beheert CODA ook het Geheugen van Apeldoorn, de website waarop iedereen verhalen over Apeldoorn kan vertellen en met elkaar kan delen.

Erfgoedplatform Apeldoorn

Website Erfgoedplatform Apeldoorn

Het Erfgoedplatform Apeldoorn is een samenwerkingsverband van Apeldoornse historische verenigingen, stichtingen en instellingen.

Het Erfgoedplatform Apeldoorn heeft een eigen website met informatie over de organisaties, het laatste erfgoednieuws en de activiteiten die de organisaties los van elkaar maar ook gezamenlijk organiseren zoals de Open Monumentendagen en het Historisch Café. Deze en andere erfgoedactiviteiten inclusief de locaties, data en tijdstippen vindt u ook terug op www.geheugenvanapeldoorn.nl.

Delen via:
Zoek in collecties