Volksuniversiteit Stedendriehoek

De Volksuniversiteit in de Stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen werkt onder de paraplu van Rijnbrink Groep nauw samen met CODA en diverse andere bibliotheken en culturele instellingen in de regio.

Gratis online cursussen van de Bibliotheek en Hema-academie

Zelf DJ zijn, een mooie presentatie leren maken of het beste halen uit je iPad of digitale camera? Vanaf 12 december kan dat bij de Bibliotheek. Via onze nieuwe gratis online cursussen, die je kunt volgen waar en wanneer je maar wilt.

Drie pakketten: Vrije tijd, ICT en Sociale vaardigheden/social media
De Bibliotheek biedt in samenwerking met de HEMA academie 3 pakketten aan: Vrije tijd, ICT en Sociale vaardigheden/social media.  Je mag hier één pakket van kiezen.

In het pakket Vrije tijd kun je bijvoorbeeld alles leren over wijn of over digitale fotografie. Bij ICT leer je onder andere werken met Excel en PowerPoint. Instagram en Timemanagement zijn enkele van de cursussen die bij Sociale vaardigheden/social media horen.

Alleen voor Bibliotheekleden
Je kunt de cursussen alleen volgen als je lid van de Bibliotheek bent. De cursussen zijn een jaar beschikbaar en worden tijdens dat jaar ook nog ververst. Nog geen lid maar wel geïnteresseerd in de cursussen? Ga dan naar de Bibliotheek en schrijf je in!

Hoe werkt het?
Op www.bibliotheek.nl/hema-academie vind je meer informatie over de pakketten en de cursussen. Daar wordt ook uitgelegd hoe je met je bibliotheekpas direct met de cursussen aan de slag kunt.

Download/lees hier antwoorden op veelgestelde vragen (pdf).

De Bibliotheek en HEMA-academie wensen je veel leerplezier en succes!

Cursus 'Wegwijs in stamboomonderzoek'

De Apeldoornse afdelingen van de HCC (Hobby Computer Club) en de NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging) organiseren een cursus stamboomonderzoek.

Cursus stamboomonderzoek

De cursus omvat drie dagdelen en wordt gegeven op dinsdagavond 17 en 24 februari en 3 maart 2015 van 19.30 uur tot 22.00 uur in het wijkcentrum dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460, 7333 GZ Apeldoorn

Inhoud van de cursus:
In deel 1 behandelt Frans Nelis (NGV) de theorie: wat is stamboomonderzoek, hoe pak je het onderzoek aan, welke bronnen en archieven zijn beschikbaar e.d.
In deel 2 geeft Frans Goedemondt (HCC) een overzicht van de belangrijkste websites op het gebied van stamboomonderzoek en wordt met deze websites geoefend.
In deel 3 behandelt Jan Limpers (NGV) de basismogelijkheden van het veel gebruikte stamboomprogramma Aldfaer wordt met dat programma geoefend.
Voor deel 2 en deel 3 is het wenselijk dat de cursist een eigen laptop meebrengt. Wie daar niet over beschikt, kan samenwerken met een cursist die er wel een bij zich heeft.

Excursie:
Als vervolg op de cursus biedt CODA Archief de cursisten een rondleiding aan op dinsdagmiddag 10 maart 2015 (eventueel ook 17 maart). Naast de algemene uitleg over het archief, zullen verschillende Apeldoornse bronnen worden toegelicht en enkele bijzondere archiefstukken worden getoond.

Kosten en aanmelding:
De kosten bedragen € 5,- per dagdeel, dus € 15,- voor de gehele cursus. U kunt zich voor de cursus aanmelden bij J.W. Limpers,  j.limpers@chello.nl

Zoek in collecties