CODA ApeldoornActiviteiten Concert Winterreise

Concert - Winterreise

Renée Wolters
Renée Wolters - Gefrorne Tranen (2015)

Zaterdag 25 november | CODA Museum

Winterreise is ongetwijfeld de meest duistere en fascinerende liederencyclus uit de klassieke muziek. CODA presenteert van 12 november 2017 tot en met 7 januari 2018 een expositie met werk van beeldend kunstenaar en psychiater Renée Wolters (1947, Groningen). Zij liet zich voor haar werk inspireren door de beroemde liederencyclus Winterreise van componist Franz Schubert. Wilhelm Müller, tijdgenoot van Schubert, schreef de teksten van de liederen. De schilderijen in de expositie dragen dan ook de titel van een aantal van de liederen.

Concert

Een selectie van de liederen uit die Winterreise wordt op 25 november uitgevoerd door een van Nederlands meest toonaangevende baritons, Henk Neven en getalenteerd pianiste Cathelijne Maat tijdens een concert in CODA Museum. Renée Wolters belicht met woord en beeld de diepere betekenis en gelaagdheid van de liederen waardoor de luisteraar wordt meegenomen in een muzikaal verhaal over intense verlatenheid en onthechting. Een universele reis door de afgronden van de ziel.

Praktische informatie

Het concert heeft plaats op zaterdag 25 november in CODA Museum en start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten voor het concert zijn vanaf donderdag 9 november te koop bij de balie van de bibliotheek en het museum voor € 15,00. Op vertoon van uw CODA Pas, Museumkaart of toegangskaart voor CODA Museum is de toegang tot het concert slechts € 5,00. Toegang is inclusief kopje koffie of thee voor aanvang van het concert.

Delen via:
Zoek in collecties