Speciale ADO dag in CODA

ADO Speelgoed

Zaterdag 27 mei | 11.00 – 15.00 uur 

Als afsluiting van de tentoonstelling De Stijl - Een bloemlezing uit de vaste collectie in CODA Museum heeft zaterdag 27 mei een speciale ADO dag plaats.

Die dag komen onder andere tal van objecten uit die tentoonstelling ‘tot leven’ door de verhalen die Vertelgenootschap Apeldoorn over het ontstaan van ADO vertelt. Maar er is meer! 

Programma

10.30-12.00 Workshop 3D speelgoed ontwerpen
Van 10.30 tot 12.00 uur vindt de workshop 3D speelgoed ontwerpen in CODA FabLab plaats. Hier ontwerp je je eigen 3D speelgoed in CODA FabLab, in jouw stijl van De Stijl. Aanmelden voor deze workshop kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Workshop 3D speelgoed’ met de datum van jouw voorkeur en het aantal personen. Let op! Deze workshop is niet gratis. De kosten à € 12,50 dienen vóór aanvang per pin betaald te worden bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek.

11.00-11.20 ADO verhalenvertellers in CODA Junior
De verhalenvertellers van het Vertelgenootschap Apeldoorn nemen jong en oud mee in het verhaal achter de objecten uit onze ADO collectie. De ADO objecten in CODA Junior staan hierbij centraal, om vervolgens richting CODA Museum te gaan. 

11.30-11.50 ADO verhalenvertellers in CODA Museum
In CODA Museum, bij tentoonstelling De Stijl - Een bloemlezing uit de vaste collectie, vervolgt het Vertelgenootschap Apeldoorn onze ontdekkingsreis bij dit stuk van de geschiedenis. 

12.00-12.30 Familierondleiding ADO in CODA Archief
In ons depot, ook wel onze schatkamer genoemd, liggen onze verhalen bewaard. Archiefstukken die het verhaal van ADO, maar ook van Apeldoorn en omgeving helpen vertellen. Bij deze familierondleiding ga je onder begeleiding van onze archivaris zelf op zoek naar verhalen. We verzamelen bij de Museumbalie.

12.15-12.45 In het spoor van Mondriaan in CODA Atelier
Het verhaal van Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan wordt voorgelezen door Marion Wiering. Een interactieve vertelling van een boek dat is geïnspireerd op De Stijl. 

13.00-15.00 Familieworkshop in CODA Atelier 
Puzzel en creëer je eigen ADO speelgoed in CODA atelier, in jouw stijl van De Stijl. Na het horen van het verhaal en zien van de platen, kan worden gewerkt aan een eigen De Stijl figuur. Gemaakt met ADO-speelgoed onderdelen.

14.00-16.00 CODERDOJO in CODA FabLab
Leer programmeren met onder andere Raspberry Pi, Arduino, Python en Scratch. Naast het leren programmeren ontmoet je anderen die dit ook leuk vinden en kun je jouw projecten met hen delen. Je moet je wel even aanmelden voor CoderDojo – Scratch en ADO. Dat kan hier

14.30-15.00 Familierondleiding ADO in CODA Archief
Heb je de eerste rondleiding door CODA Archief gemist? We herhalen hem een keer. We verzamelen bij de Museumbalie.

Aanmelden

Toegang tot de ADO dag is gratis op vertoon van je CODA-pas, Museumkaart of een toegangsbewijs van CODA Museum. Om verzekerd zijn van een plek, kun je je alvast aanmelden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. ADO dag, naam en het aantal personen. Let op! Voor sommige activiteiten moet je je van tevoren los aanmelden of zijn er kosten aan verbonden.

Delen via:
Zoek in collecties